Известие

Collapse
No announcement yet.

Резервоар за течност за чистачки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Резервоар за течност за чистачки

Здравейте, протече ми резервоара за течността за чистачките. Съмняваме за някакво уплътнение на моторчето или маркуч да не би да е протекло, или може и да е пукнато.
    Та въпроса ми е някой знае ли как се сваля. Отгоре ли излиза, като се махне резервоара за охладителната течност или отдолу, след сваляне на подкалника?

Колата е от подписа.
    Sport Wagon 2.0TS|LPG

Развиват се болтовете на разшерителния съд и после вади от подкалника.

Може да е пукнат или машинката да е излязла... тя се държи на едно гумено уплътнение (ако е излязла машинката може да се провери лесно) Хващаш я, и ако се мърда лесно нагоре надолу значи е излязла от това уплътнение. А може и да са се счупили тръбичките, където се хващат маркучетата... При всички случаи ще трябва да разглобяваш и гледаш... Малко по-надолу в темите имаше подобна със същото питане Това е при 147..., но не вярвам да е по различно.
    Last edited by zombiran; d.m.y г., 10:24.

Comment

И на 156 излиза надолу - сваляш подкалника и става лесно.
      Вадил съм го и отгоре, ама с клизма и има голям риск да счупиш нещо. И това само ако нямаш пръскалки на фаровете, демек си с малкото казанче.
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Благодаря. Направо свалям гумата и подкалника. Няма да си играя да го вадя отгоре.
        Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Скоро вадих моето казанче отгоре - излиза сравнително лесно и бързо - напред-назад, върти-сучи като се пипа внимателно, Предимство е ,че не се налага да разкачаш подкалника.
          Alfa 156 2,4 JTD '99

Comment

Да приключа темата!

Спавих се чудесно - отдолу. Както казаха и @zombiran и @tonov лесно се вади.
            Проблема ми беше малка пукнатина на казанчето.
            Залепих го бабешката - с вестник и секундно лепило

Само да вметна машинките за пръскане за спортвагон са с два изхода и са взаимозаменяеми само от спортвагон.
            Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Здравейте, днес сутринта ми отказа машинката за пръскалките на предното стъкло. Помпата е нова, така, че ме съмнява да е от нея. Не съм мерил има ли напрежение на буксата, но преди това да ви попитам минава ли през предпазител или реле тази помпичка.

Sent from my XT1032 using Tapatalk
              Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Няма реле или отделен предпазител. Мисля, че предпазителят е един за чистачки и пръскачки. Пръскалките на задното стъкло работят ли?
                Доколкото знам помпата за предното и задното е една и съща. Разликата е че върти в различни посоки.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Да помпата е една. Не съм пробвал отзад дали пръска.

Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Днес замерих кабела, за съжаление помпата е изгоряла. Половин година и беше срока. Магнети марели повече не..

Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Реших си проблема "оргиналдъ" помпичка от Punto/Doblo. Пасна перфектно.
                      Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Колеги, някой има ли представа откъде мога да намеря уплътнителната шапка, която се слага на помпичката за отвора в казанчето. Оказа се, че моята е скъсана и когато загрее двигателя започва да пропуска.

Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Working...
                        X